Gästbok

Skriv gärna några rader. Här uppför vi oss och är trevliga mot varandra, stötande inlägg kommer att tas bort.
Meddela gärna om du ser något opassande: kontakt@tarendo.se.

Skriv ett nytt inlägg i gästboken

 
 
 
 
 
 
 
Fält markerade med * är obligatoriska.
Din e-postadress kommer inte att publiceras.
Av säkerhetsskäl sparar vi IP-adressen.
Det kan hända att din artikel enbart kommer att vara synlig i gästboken efter att vi granskat den.
Vi reserverar oss rätten att redigera, ta bort eller att inte publicera poster.
673 inlägg.
Maria Rautio från Gällivare skrev den 2021-10-21 kl. 06:22
Hej. Finns det någon i byn som har traktor och skottar vb ?
Utvecklingsstörd myndighetsperson skrev den 2021-10-18 kl. 18:01
Jag är inkvoterad.
Inga kero från Tärendö skrev den 2021-08-13 kl. 09:37
Tack Motionssekt för lotterna!
Bybo skrev den 2021-06-27 kl. 12:02
Tärendö Hembygdsgille har massor med gamla bilder från byn.
Einarilainen från F.d. Tärendö skrev den 2021-06-20 kl. 19:05
Hej Tärendöbor. Det blir inte så ofta jag besöker hembyn numera så det är ju trevligt att den här sidan finns i alla fall. Jag hade hoppats på att hitta lite äldre bilder från Tärendö, framför allt på Niva skola där jag gått från 1-6:an. Finns det någon som kan tipsa mig om detta?
gammal bybo skrev den 2021-05-25 kl. 19:36
Har väntat på många inlägg om vindkraftindustrin på Selkävaara och Rovanvaara, förgäves. Har vi inte mer intresse om vår miljö? Endast Pär som är bekymrad över stugan och backen, som är det lilla i sammanhanget. Leif P försäkrar oss att ingenting försvinner. Han kan ju fråga Jokkmokksborna vad de anser om Vattenfalls löften. Men här räcker det med att sätta upp varningsskyltar om nedfallande isklumpar, det kan de kanske klarar av. Leif P förklarar trosvisst att inget försvinner, verkligen? Försvinner inte vår fria horisont? Försvinner inte tystnaden? Vad får vi bybor? Ständigt blinkande röda lampor i väster, lågfrekvent buller och massakrerade fåglar, förr utom plastföroreningar. Dessutom undviker både älgar och renar vindkraftområden. Nej, vi ska inte vara naiva! Jag upprepar, hur kompenseras byborna? I ett större sammanhang är det galet att lokalisera vindkraften i Norrland, med tanke på bristande överföringskapacitet och effektförluster. Varför inte lokalisera dessa verk i Stockholms skärgård, där det blåser väl så bra som på Rovavaara. Men nomenklaturan i landet, vill absolut inte ha vindkraft vid sina vattenhål. Sådan är kolonialismen, låt lappar och norrlänningar ta konsekvenserna. Vi i makteliten kan sova med gott samvete för att Tärendöborna tar ansvar för klimatet.
Leif Pekkari från Tärendö skrev den 2021-05-06 kl. 19:44
Pär ! Du missförstod det hela. Ingenting försvinner utan tvärtom Vattenfall lovade att vara behjälpliga med backen och stugan på alla tänkbara sätt.
Pär från Tärendö skrev den 2021-05-06 kl. 08:51
För information till byborna så ska det byggas 34 vindkraftverk på Rovanvaara och Selkävaara. Det var ett informationsmöte i förrgår. Detta kan innebära att Rovanvaara-backen med Stuga försvinner.
Karin Juto Hedberg från Lidingö skrev den 2021-03-12 kl. 09:12
Sara Juto, Ove Pekkari: har med intresse läst era inlägg från 2019 om släkterna Juto och Pekkari i Tärendö. Jag härstammar på min fars sida från Jutos i Tärendö. Försöker då och då forska i densamma och har bl a en släktplats på MyHeritage.se. Ni är välkomna att besöka den om ni vill, och gärna kommentera/ komplettera/korrigera eventuella brister. Min far hette Ivan* Gottfrid Juto, hans far var Krispin* Edvard Juto, dennes far Johan Petter Johansson Juto. Med vänlig hälsning, Karin
Ella från Tärendö skrev den 2021-03-12 kl. 07:59
Hej alla! Tärendöveckan är varje år vecka 29. Pga pandemin är inget som förut. Förra året genomfördes några mera coronasäkra aktiviteter såsom sommarcafè, cykelaktiviteter, loppisrunda på byn, tipspromenad på holmen, orientering, brödförsäljning. Inget är klart för denna sommar.
Magnus Bergman från Täby skrev den 2021-03-02 kl. 09:44
Hej! Jag undrar vilka datum i sommar som Tärendöveckan är? MVH Magnus
Anita Kalla från Tärendö skrev den 2021-01-30 kl. 21:01
OBS! Beklagar att vi blandat ihop dagarna och som tidigare annonserat om öppet på Torget Tärendö! Öppet imorgon söndag 31/1 kl 12-18 med GRATIS GLASS till alla barn. Öppet även LÖRDAG 6/2 kl 12-18 Välkomna och beklagar hjärnsläppet! /Anita K
Lotta från Halmstad skrev den 2021-01-19 kl. 12:26
Tack Bybo för svaret. Ja vi får hoppas att det mesta kan öppna upp till sommaren iallafall 🙂 Hittade även fecebooksidan för både hotellet och för Tärendö.
Bybo skrev den 2021-01-18 kl. 15:50
Hej Lotta från Halmstad. Hotellet finns men covid-19 har stängt det nu. Kanske har öppnat igen när du kommer hitåt. Annrs kan det finnas något air bnb o.dyl. i byn, vet ej.
Lotta från Halmstad skrev den 2021-01-16 kl. 16:41
Hejsan, Det är många år sedan jag var upp till Tärendö, men sitter nu och planerar semestern med vandring i abisko. Vill gärna visa mina tonåringar vart jag har bott och undrar om det finns något boende för en natt. Förr fanns Turismen och senare även hotellet (tror jag). Finns något av detta kvar?
Anita Kalla från Tärendö skrev den 2021-01-15 kl. 09:38
God fortsättning! Skriver ett inlägg i detta forum, avsikten är att nå ökad spridning av information. Om det anses felaktigt kan inlägget avlägsnas. I slutet av januari månad erhåller samtliga hushåll i Tärendö en enkät. Frågeställare är företag Torget Tärendö AB Deltagandet är anonymt och frivilligt. Enkäten lämnas in i avsedd brevlåda på Torget Nära Dej, Skolvägen 1 Tärendö Som övrig information kan nämnas att det sökta bidraget för investeringar i ny kylanläggning på affären från Naturvårdsverkets projekt KlimatKlivet har avslagits. En ny ansökningstid är satt mellan 18 - 27/1 och Torget Tärendö AB avser göra en ny ansökan. Till våren kommer även Jordbruksverket att fördela pengar till Länen för investeringar inom kommersiell service. Vi hoppas kunna behålla verksamheten med dess hittills nya investeringar i kassasystem, internet, fastighet mm samt fasta kostnader i väntan på nya ansökningsmöjligheter. Lördag 30/1 KL 12-18 UTFÖRSÄLJNING FRYSVAROR 50% Eftersom nya frysar är planerade behöver vi tömma befintliga frysar. ALLA BARN/UNGDOMAR upp till 15 år får en GRATIS GLASS. Erbjudandet gäller befintligt lager. Välkomna!
Erik från Söderifrån skrev den 2021-01-04 kl. 14:31
Hej är det mycket snö där nu? Älvarna farbara med skoter?
Rune skrev den 2020-10-17 kl. 13:02
Håkan vet du vad pokulera betyder googla på det du kanske har gjort det när du skrev
Jörgen från Luleå skrev den 2020-10-17 kl. 12:37
Stort Tack till er företagare som ställer upp med full service på helgerna med kvällsöppet och god service Självklart tar det tid å bygga upp verksamheter men en del förstår ju inte verkligheten. Håkan bör nog skaffa sig ett jobb så kanske han förstår bättre att saker å ting tar tid.
Nils från Tärendö skrev den 2020-10-17 kl. 12:29
Fy skäms på dig Håkan Vi har ju en fin service i byn med två bensinstationer två kiosker och en livsmedelsbutik med redan brett sortiment öppen alla dagar och som expanderar.Stort tack och fortsätt ert fina jobb företagare i Tärendö. HÅKAN KANSKE BORDE BÖRJA BESÖKA DE LOKALA BUTIKERNA OCH KANSKE SJÄLV DÅ BIDRA TILL EN ÄNNU BÄTTRE SERVICE. Sitta hemma i mörkret å gnälla fy skäms på dig....