Tärendö Tillsammansodling

Tärendö Tillsammansodling är ett Leaderprojekt med syfte att inspirera till mer närodlad mat genom en gemensam odling, workshops och andra aktiviteter. Tanken är att projektet ska vara en möjlighet att lära sig mer om odling och hur vi kan få så bra förutsättningar som möjligt att odla just här. Det är också en mötesplats för såväl nybörjare som odlingsexperter där vi kan lära av varandra och hjälpas åt! 

Vi hoppas att projektet kan bidra till inspiration för nya odlare att komma igång och till mer kunskap och praktiska tips för dem som vill lära sig mer. Vi hoppas också att projektet ska bidra till mer närodlad mat framöver vilket ju är bra för miljön och också för att börja använda mark som växer igen.

Odlingen startade sommaren 2019 och ligger mitt i byn vid ladorna bakom skolans fotbollsplan. Första året odlade vi bl.a. olika kålsorter, ärtor, bladväxter av olika slag och potatis. Vi planterade också jordgubbar, smultron, hallon och blåbärstry. Skolan/fritids har också en liten odling med pallkragar som Hushållningssällskapet hjälpt oss att anlägga. 

Varför har vi startat Tillsammansodlingen? Jo, vi tror att:

  • Det är bra för miljön att odla mer mat lokalt.
  • Det bra för kropp & själ att äta egenodlad mat och att jobba med händerna i jorden.
  • Det är roligt att göra något meningsfullt tillsammans och tillsammans kan vi också åstadkomma mycket mer.
  • Det är roligt och bra att lära sig mer om förutsättningarna för att odla just här i vår by.

Alla är välkomna att delta efter tid, lust och förmåga. Vi samarbetar också gärna med föreningar och företag.  Kanske har du idéer, kunskap eller vill vara med och lära dig nya saker? Eller har du kanske redskap eller andra grejer som står oanvända som kan komma till nytta? Hör av dig!

Att delta i projektet kostar inget, men vi vill gärna bli fler medlemmar i Tärendö  Natur & kulturförening! 

100 kr/år eller 200 kr/familj sätts in på Bankgiro 649 -8174 eller swisch 1233737426 
Skriv namn och mail/telefon när du betalar in avgiften! 

Följ oss på Facebook under ”Tärendö Tillsammansodling” eller kontakta oss om du vill veta mer och få information om vad som är på gång! 

Jenny Abdelkader 070/6171979, 0978/71839 e-post: abdelkaderjenny@gmail.com  
Linda Tapper,  076/8163821  e-post: snowstar792003@yahoo.se